Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

La Cura del cabell: Xampús, Condicionadors i Tractaments

El sèu que secreten les glàndules sebàcies del cuir cabellut és una substància greixosa que té com a finalitat recobrir la cutícula del cabell per tal que aquest no perdi la humitat interna. Tanmateix, un excés de sèu provoca que s'hi adhereixi la pols i que el cabell es vegi brut i opac.
La finalitat d’un bon xampú ha de ser retirar l’excés de greix tot mantenir-ne la quantitat necessària per tal que el cabell no es deshidrati. Per tal d’aconseguir-ho, és recomanable que es tracti d’un xampú lleugerament àcid; és a dir, amb un pH menor que 7.
En el cas d’un xampú àcid, tant els ponts salins com els enllaços d’hidrogen es desfan temporalment, però es mantenen els ponts de disulfur, amb la qual cosa la cutícula i l'estructura del cabell es mantenen ordenades (veure article L'estructura del Cabell). Això provoca, al mateix temps, que la llum es reflecteixi de manera uniforme per part de la cutícula i, per tant, que el cabell es vegi lluent i es mantingui protegit dels raig UV.


En el cas dels xampús de tractament, com que la seva finalitat, a més de netejar, és la d’aportar substàncies al cabell, acostumen a ser lleugerament alcalins. Això permet que s’obri la cutícula i penetrin les substancies de tractament a la cutícula del cabell. És per aquesta raó que els xampús de tractament deixen una textura lleugerament aspra al cabell i han d’anar acompanyats sempre d’un condicionador adequat al tractament.
El cabell té la seva resistència màxima i es mostra més brillant per a un Ph d'entre 4 i 6. En un cas extrem, amb un Ph de 12 (extremadament alcalí) el cabell arriba a dissoldre's; aquest és el principi de funcionament d'algunes de les cremes depilatòries que es troben avui dia al mercat.
Com que la majoria de xampús deixen el cabell lleugerament alcalí, és molt recomanable utilitzar condicionadors. Aquests productes, contenen àcids dèbils que restableixen el pH del cabell al seu interval normal, juntament amb olis i silicones que eviten la deshidratació i proporcionen una major lluentor.
Seguint aquest mateix principi, els tractaments més innovadors que han sortit al mercat en els darrers anys són aquells que es basen en la utilització de xampús de preparació alcalins. Aquests, com hem vist, obren la cutícula sense danyar l'estructura del cabell. Això facilita la penetració de nanomolècules que aporten els components de tractament al còrtex del cabell (veure l'article Els secrets de la Nanoqueratina).
A diferència dels tractaments químics tradicionals, els tractaments d'última generació, en comptes de malmetre l'estructura del cabell (veure l'article Llis o Arrissat?), la reforcen i milloren.

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres pots fer-ho a través de la nostra pàgina web o al nostre facebook: