Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

L'estructura i els components del cabell

Aquest és el primer d'una sèrie d'articles amb els quals pretenem explicar com són l'estructura i la composició del cabell per tal de poder entendre millor com l'afecten els productes més habituals que li apliquem.

Funcions del Cabell

Encara que ens ajuda a conservar la calor corporal i ens protegeix dels raigs ultraviolats, es pot afirmar que les funcions vitals del cabell són gairebé nul·les en el cas dels éssers humans. 

Tanmateix, com a element indissociable de la nostra imatge que és, el cabell compta amb unes marcades funcions de caire psicològic i social.

De la mateixa manera que en el cas de les ungles, els cabells no tenen vida pròpiament dita. Cada cabell creix per una acumulació de cèl·lules queratinitzades i de proteïnes.

L'Estructura del Cabell 

Cada fibra de cabell s'estructura en tres seccions concèntriques: 

En primer lloc, es troba la cutícula, que és la capa externa i està formada per cèl·lules mortes que se sobreposen com si fossin les teules d’una teulada.

En segon lloc, el còrtex constitueix la primera capa interna i allà s’hi troben els pigments que li donen el color i les proteïnes que li donen la forma.

Finalment, la medul·la, es la capa més interna y està formada per cèl·lules toves que s’encarreguen de proporcionar els diferents components a les capes externes del cabell.

Els Components del Cabell

El cabell està format per llargues cadenes de proteïnes, la més abundant i important de les quals és la queratina. Com totes les proteïnes, la queratina està formada per una combinació d’aminoàcids. 

En el cas de la queratina, l’aminoàcid que hi predomina és el que es coneix com a cisteïna, el qual compta amb un àtom de sofre (el responsable d’aquella olor tan especial que fa el cabell quan es crema). 

Les característiques físiques de cada cabell depenen directament de l’estat de la queratina que aquest conté.



Si vols posar-te en contacte amb nosaltres pots fer-ho a través de la nostra pàgina web