Tallar el cabell segons la Fase de la Lluna

Com t'explicàvem en aquest article , hi ha una gran quantitat d'evidències científiques sobre la influència que té la Lluna sobre el nostre entorn i sobre nosaltres. Ara bé, en relació al nostre cabell pròpiament dit, la seva influència només es pot deduir de forma indirecta. La influència indirecta de la Lluna sobre el Cabell En l'article esmentat ja et comentàvem que els estudis (1),(2) científics evidencien que l a Lluna mostra una influència sobre la nostra producció hormonal . Per altra banda, és coneguda la relació existent entre les condicions del cabell i els nostres nivells hormonals, fins al punt d'explicar la progressiva fragilitat del cabell a mesura que envellim, o casos més extrems com l'alopècia androgenètica. La clau és la Melatonina La Melatonina és una hormona que es sintetitza a partir del neurotransmissor anomenat serotonina. Són coneguts els efectes que té la producció de melatonina en la nostra regulació del son. Tanmateix, també té altres

Paula Kent: La formadora de perruquers.

Volem retre homenatge a Paula Kent, co-fundadora de Redken.
A començaments de la setmana passada, el dilluns 23 de juny, ens vam assabentar de la mort de Paula Kent, la co-fundadora de la marca Redken. El seu traspàs ens ha fet pensar en les històries personals que hi ha darrera les grans marques comercials i hem cregut convenient explicar la seva a tall de petit homenatge.

Paula Kent era una jove actriu durant la dècada de 1950 que patia pel fet de tenir una pell extremadament sensible i delicada. Durant les seves estades als platós de Hollywood, constantment experimentava reaccions al·lèrgiques als diferents productes de utilitzaven tant els perruquers com els maquilladors.
Com que això li representava un gran impediment per al seu desenvolupament professional, Paula Kent va visitar nombrosos dermatòlegs i perruquers per tal de trobar una solució al seu problema. Durant aquest periple, Paula Kent va comprovar que no trobava professionals que tinguessin coneixements científics en relació als productes que utilitzaven, la qual cosa la va esperonar a prendre ella mateixa la iniciativa.


Paula Kent va decidir que no només era necessari trobar productes de perruqueria d'alt rendiment que fossin respectuosos amb el cabell i el cuir cabellut, sinó que calia formar els perruquers professionals per tal que coneguessin l'estructura química del cabell i de la pell, la formulació dels productes, i la relació d'aquests amb la consecució d'uns cabells bonics i alhora saludables.
Amb aquesta idea entre cella i cella, Paula Kent va aprofitar els 3.000 dòlars que li havien pagat per realitzar un anunci de cervesa per fundar, juntament amb el seu perruquer Jheri Redding, l'empresa de productes de tractament i cura del cabell, Redken. L'empresa va començar amb tres productes i un programa intensiu de formació per a perruquers. Les fórmules que van desenvolupar aleshores per als seus productes ja es basaven en tres principis:

  • La tecnologia de proteïnes, justificada pel fet que aquestes són el component principal dels cabells
  • Els productes amb un pH àcid de 4.5-5.5, que complementa el pH natural del cabell i de la pell
  • La distribució dels productes a través de salons professionals amb formació exclusiva.
Aquest tipus de productes i aquesta forma de treballar amb salons professionals exclusiu formats a través del programa intensiu de Redken, avui en dia ens poden semblar més habituals (o ens ho hauria de semblar), però en el seu moment van representar una absoluta revolució per al món de la perruqueria, tant des del punt de vista dels clients com del professionals. 


Fonts: Wikipedia i Redken